Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Και ποιός θα κυβερνήσει;

Καλό είναι να ενισχυθούν τα μικρά κόμματα, καλό είναι να χτυπηθεί ο δικομματισμός, αλλά όταν φτάνεις στην κάλπη οφείλεις να σκεφτείς και να αποφασίσεις: Με την ψήφο σου θέλεις να εκτονωθείς, τιμωρώντας τα δύο μεγάλα κόμματα ή θέλεις να βγει μια ισχυρή και ικανή κυβέρνηση με τη δική σου εντολή για να λύσει προβλήματα και να προωθήσει θέματα που θα βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων; Ποιό από τα δύο είναι πιό σημαντικό; Ποιά από τις δύο συμπεριφορές είναι πιο υπεύθυνη;
Και ένα άλλο ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντηθεί: Είναι σημαντικότερο να δώσω παρουσία και φωνή σε ένα μικρό κόμμα ή να προσθέσω την ψήφο μου στο κυβερνητικό κόμμα που πιστεύω ότι βρίσκεται πιο κοντά στην ιδεολογία μου και στις αντιλήψεις μου;
Απαντώ λοιπόν: Ναι, δεν είναι ο δικομματισμός ό,τι καλύτερο, αλλά είναι αναγκαίο κακό. Ψηφίζω υπέρ μιας ισχυρής κυβέρνησης, γιατί νομίζω ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη για κυβερνήσεις συνεργασίας! Εξάλλου, δεν αποκλείω τη δυνατότητα αξιοποίησης από μια έξυπνη κυβέρνηση ικανών στελεχών από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων.
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ είχαν στρώσει τη χώρα, η χώρα βάδιζε σταθερά ανοδικά, υπήρχε πρόοδος σε όλους τους τομείς. Εκρινε ο λαός σκόπιμο να δοκιμάσει μια άλλη πρόταση, μήπως και υπάρξει κίνηση με ταχύτερους ρυθμούς. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Το τελευταίο δε δείγμα γραφής του Καραμανλή, ήταν το πιο αποκαλυπτικό σχετικά με το αν αξίζει να τον ξαναεμπιστευθεί ο ελληνικός λαός: Εσπευσε να προκηρύξει άμεσα εκλογές για να αποφύγει το άνοιγμα του πορίσματος για τα ομόλογα, ενώ ταυτόχρονα έθεσε σε ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους καταθέτοντας "ευνοϊκά" γι' αυτούς νομοσχέδια αφήνοντας όμως την ψήφισή τους για μετά τις εκλογές με την προϋπόθεση να είναι η ΝΔ πάλι στην κυβέρνηση. Πρόκειται για δύο ενέργειες απαράδεκτες από κάθε άποψη. Κόλπα πονηρά για να αποφύγει τις ευθύνες για το μέγα σκάνδαλο και για να υφαρπάξει ψήφους με εκβιαστικά διλήμματα...
Κρίνω ότι πρέπει επειγόντως να ξαναφωνάξουμε το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τα ηνία. Ο Γιώργος, μπορεί να μην έχει ιδιαίτερο επικοινωνιακό χάρισμα, αλλά έχει όραμα και είναι ικανός άνθρωπος. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, έχει καταλάβει την ανάγκη να ανανεωθεί και σε πρόσωπα και σε ιδέες και γενικά το βλέπω σαν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Εχω την αίσθηση ότι δεν θα διαψευσθώ!
Σωκράτης Π.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η αναποφασιστικότητά σου εντυπωσιάζει!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον εννοείς την "είχαν στήσει" τη χώρα παρά στρώσει.. οι κυβερνήσεις του πασόκ ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν, και κυριολεκτικά και μεταφορικά. 'Οταν πρίν απο 4 χρόνια έχασε το Πασοκ τις εκλογές, νομίζω οτι όλοι θυμόμαστε το "κάναμε την αυτοκριτική μας" ..και εγώ ρωτάω , ποια αυτοκριτική, ποιοί άλλαξαν και ποιοί νέοι ήρθαν να φωτίσουν με νέες ιδέες αυτό που θέλει να αποκαλείται σοσιαλιστικό κίνημα.. η λέξη "λαός" δεν αποτελεί πολλά χρόνια γίνεται τωρα μπαλάκι του ενός και του άλλου κόμματος.. Ο λαός αποφάσισε για πολλούς λόγους να φύγει το ένα κομμα απο την εξουσία και να έρθει το άλλο.. ακόμα και η "δοκιμή" υπονοεί οτι βερέθηκε, δεν τον ικανοποιούσε μια πολιτική,ωστε να αλλάξει την εμπιστοσύνη του προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Καλό θα είναι να ακούμε προσεκτικά και μετά να κρίνουμε.. όσο για τα πορίσματα για τα ομόλογα, τις υποκλοπές κλπ.. τα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη.. οπως αρμόζει άλλωστε.. αλήθεια ποιά δικαιοσύνη παρέλαβε στοιχεία απο την προηγούμενη κυβέρνηση για το χρηματιστήριο του '99???

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ράπισμα Κολιοκώστα στους σκευωρούς. Δεν καταγράφονται πολιτικές ευθύνες στο πόρισμα Ζορμπά.

Ανώνυμος είπε...

Η λογική που βάζεις, η λογική του "να ψηφίσουμε τελικά ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα για να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση" ή "να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να μη βγει η δεξιά" και το αντίστροφο είναι εκβιαστική. Επιστρατεύεται κάθε φορά για να περιορίσει την έκφραση της δυσαρέσκειας των πολιτών, πάντα με την επίκληση του "αισθήματος ευθύνης"...
Ας ελπίσουμε οι ψηφοφόροι να μην τσιμπήσουν και αυτή τη φορά. Τη στιγμή μάλιστα που οι πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων είναι στον πυρήνα τους ίδιες κι απαράλαχτες. Τόσο ίδιες που οι δύο "μονομάχοι" αδυνατούν να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας και όλο το παιχνίδι γίνεται με επικοινωνιακα τρικ και μυθεύματα σαν αυτό της αρχικής δημοσίευσης.

Ανώνυμος είπε...

Τι ποιός θα κυβερνήσει ΜΩΡΕΕΕ?

Κι εσείς κι αυτοί που είναι τώρα είστε κόμματα μειοψηφίας...
Με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση με το 42-43% επί των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Η αποχή μαζί με τα άκυρα κατά κανόνα ξεπερνά το 35% στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις; Ποιος κυβερνά αυτοδύναμα δηλαδή?? Εκείνος ο οποίος ψηφίζεται από το 40% του 65%!! Δηλαδή από το 26%!! Με απλά λόγια, μας κυβερνά αυτοδύναμος όποιος κατορθώσει και συγκεντρώσει ψήφους του 1/4 των νεοελλήνων. Και τα υπόλοιπα 3/4?

Και το υπόλοιπο 75%;
Αν η αποχή φτάσει το 60% θα συνεχίζουμε ατάραχοι να διενεργούμε εκλογές με αυτό το σύστημα σα να μην συμβαίνει τίποτα; Μα εκτός από αυτούς που απέχουν, υπάρχουν και τα υπόλοιπα κόμματα της λεγόμενης "αντιπολίτευσης". Σε ποια κιτάπια το έχετε δει γραμμένο ότι η αντιπολίτευση δεν πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση της χώρας; Σε ποια κιτάπια το έχετε δει γραμμένο ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση "πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της απερίσπαστη"; Τι είναι η πολιτική, εργολαβία; Αν είναι έτσι να καταθέσω κι εγώ την προσφορά μου να γίνει τζερτζελές.

Αμάν πιά...το μη χείρον βέλτιστον!
Δηλώσατε υποταγή στους αμερικάνους και τούρκους με τα ίμια, δέρνατε τους συνταξιούχους γιατί ζητούσαν αξιοπρεπή σύνταξη,ξεπουλήσατε ορυκτό πλούτο στην κάθε αλήτρα ''επενδυτή '' ( Frank Timis , μεγαλέμπορο ηρωίνης καταδικασμένο στην Αυστραλία για εμπόριο ναρκωτικών ) Μεταλλεία Χαλκιδικής - πετρέλαια Καβάλας.

Παραλίγο ο δικός σας υπουργός Πάχτας να χτίσει 4000 βίλες μέσα στο δάσος στην Χαλκιδική.

Έπνιξε ο δικός σας ο παπουτσής 150 άτομα στο Σαμίνα κι ακόμα αλωνίζει...
άιντε απο κει ρε αλήταράδες...
Ξεβρακώσατε το κόσμο με την απάτη του χρηματιστήριου,κάνατε όλη την Ελλάδα ν'ασχολείτε με τον τζόγο, εξευτελίσατε την δημόσια και ιδιωτική ζωή, ούτε ήθος έχετε ούτε τσίπα, πως θα ''κυβερνήσετε'' ΡΕ!!
Ποιό γα@@@@νο κόμμα σας η των αλλων να κυβερνήση?
Γιατί νομίζετε ότι όλα σας ανήκουν?

Ούστ κοπρόσκυλα..!!!

Αφήστε να βγεί και κανένας άλλος πια...τόσο αξιόλογο κόσμο έχει η χώρα..


Αμάν!!


Θανάσης

Ανώνυμος είπε...

ολα τα κομματα μας δουλευουν ασυστολα, μεχρι και ο χωρις αφετηρια και προσανατολισμο συνασπισμος.
απο εδω και περα ψηφο στον δημοσθενη βεργη. μονο ενας γραφικος σαν αυτον αρμοζει στην βουλη οπως την καταντησαν.
Αδεσποτος

Ανώνυμος είπε...

Ο Βεργής ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.. δεν σε κοβω για ενημερωμένο!!

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο πολιτικό προσόν που έχει ο "Γιωργάκης" είναι ότι λέγεται Παπανδρέου. Το ότι κάποιος λέγεται Καραμανλής ή Παπανδρέου, δίνει το δικαίωμα σε αυτόν και τους απογόνους του, να κυβερνάνε ισόβια τη χώρα και να εξυπηρετούν τους χρηματοδότες και τους φίλους τους; Νόμιζα πως γι αυτό διώξαμε τον βασιλιά, αλλά φαίνεται πως τον διώξαμε γιατί δεν ήταν Έλληνας και δεν ήταν σωστό να μας εκμεταλλεύονται οι ξένοι. Ενώ με τους δικούς μας, είναι αλλιώς.

Υ.Γ. Έχω έναν φίλο που λέγεται Αλέξανδρος Μακεδών. Μήπως να τον διορίζαμε αρχηγό στο Γενικό Επιτελείο Στρατού;

Ανώνυμος είπε...

ένα καλέ site στο οποίο καταγράφονται τα "καλά" του ΠΑΣΟΚ των 25 χρόνων κυβερνήσεων αλλά και του "μεγάλου ηγέτη" Ανδρέα Παπανδρέου

http://clubs.pathfinder.gr/pasokkateleth

απολαύστε αν έχετε τον χρόνο

GiaNt είπε...

Να συμπληρώσω πως υπάρχει και ένα κομμάτι του ελλαδικού πλυθησμού που απλώς βρίσκει την αποχή ώς τον καλύτερο τρόπο να δείξει την αντίδραση του.

Επίσεις να συμπληρώσω οι ψήφοι που πηγαίνουν στα κόμματα που δε θα μπούν στη βουλή, καθώς και τα λευκά, πηγαίνουν στο πρώτο μεγάλο κόμμα.

dimis είπε...

Είδαμε τη μπορούν και τι θέλουν να κάνουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις των 2 μεγάλων κομμάτων. Να μοιράζουν δις ευρό σε εργολάβους, να προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνες του κράτους σε άλλους: Εθνική άμυνα -> Ευρώ-στρατός, Οικονομική πολιτική -> ΟΝΕ και οικονομική επιτήρηση Αλογοσκούφη, και τελευταία για την αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών -> σύσταση αναλόγου Ευρωπαϊκού Οργανισμού. Ρε παίδες Ελλήνων καταλάβετε επιτέλους ότι ακόμα και το 1 ευρό / sms που πληρώνετε να τους πυροπαθείς το 0.5 είναι φόροι και το άλλο μισό για "διαχείριση" της κρίσης. Και το 1 δις ευρό για το τελειότερο σύστημα διαχείρισης κρίσεων κληροδότημα των Ολυμπιακών αγώνων σαπίζει στα στρατόπεδα. Αν πάλι δεν σας εκφράζει κανένα μικρό κόμμα φτιάξτε ένα δικό σας, εδώ ακόμα και ο Καρατζαφέρης θα μπει στη Βουλή!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Πασοκ προλαβε και εβγαλε οσα κρισιμα συμπερσματα σε 3,5 χρονια οσα εβγαλε και η ΝΔ σε 20...
Α!Δεν πατε καθολου καλα..
Αν σε πληρωνουν για να λες μπαρουφες τοτε καλα κανεις και τις λες..αλλιως αντε γυρισε πλευρο και ξανακοιμησου,θα σε ξυπνησουμε οταν δεν θα εχει μεινει τιποτα γιατι ακομα ειμαστε στο σχεδον τιποτα..
Αντε μην αρχισω τα καντηλια με τον Γιωργακη σας

Nelly Psarrou είπε...

Η αλήθεια είναι πως η σημερινή κυβέρνηση είναι μακράν η χειρότερη και πιο καταστροφική για τη χώρα από ποτέ. Όμως, επίσης αλήθεια είναι πως τον δρόμο γι΄αυτό τον έστρωσε το ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζοντας δεξιό πρόγραμμα μας έκανε να πιστέψουμε πως και οι δυο το ίδιο είναι. Ετοίμασε το δρόμο επίσης με τους συμβασιούχους, που επί εποχής του άρχισαν να πρωτοδιορίζονται στο δημόσιο, και τώρα αυτός είναι ο κανόνας, κλέβοντας τα ταμεία (απλά πιο συγκαλυμένα), αγνοώντας το περιβάλλον, κλπ, κλπ. Ήταν λιγότερο αλήτες, αλλά όμως αλήτες.
Αυτό που προτείνω είναι είτε το λευκό (όπως αποδεικνύω στhν ιστοσελίδα που έφτιαξα γι αυτό το σκοπό, στο http://lefko-2007.blogspot.com είναι ψέμα και προπαγάνδα πως πάει στο πρώτο κόμμα) είτε κάποιο μικρό κόμμα της αριστεράς, ΑΝ φυσικά σας εκφράζει. Γιατί καιρός να αρχίσουμε να ψηφίζουμε κατά συνείδηση και όχι μέσα από εκβιασμούς ή τον λιγότερο κακό... Σε καμία περίπτωση μην απέχετε πάντως (και, εννοείται, το άκυρο δεν νοείται ως ψήφος, είναι απλά ακυρο).
Νελλη Ψαρρού, Πολιτική Επιστήμονας
Ενημερωθείτε από το σχετικό site για το τι σημαίνει λευκό, αποχή ή άκυρο.